need help

  • Advertise with us

« back to Site Feedback forum

Forum topic by brianbar posted 10-03-2010 11:35 PM 982 views 0 times favorited 3 replies Add to Favorites Watch
View brianbar's profile


3 posts in 2232 days

10-03-2010 11:35 PM

hi fellow lumberjacks,,,im new here and need some help. hope this where i should be. I just bought a dewalt radial arm saw,,model 925, all moves up, down, angels,left,right,. my problem is the motor,,copasator is good, windings are good,,but all it does is BUZZES when i hit the switch,,,,,,im thinking the break is stuck on,,,,,if there was 1 for that year. what im looking for is a scymatic for the wiring,,,,,,,any help is welcome,,,,,thanks in advance

3 replies so far

View Howie's profile


2656 posts in 2346 days

#1 posted 10-04-2010 12:37 AM

Have you checked to see if the shaft turns freely? Does it eventually trip the breaker? If it has been sitting for a while the shaft could have a rusty spot on it.

-- Life is good.

View ajb's profile


29 posts in 2485 days

#2 posted 10-06-2010 01:24 PM

when i recon’d my saw I had the same problem but it was a shaft , overtightened nut issue. i would take the blade completely off and see if it will run. good luck, how old is the machine? You could try the dewalt service sight

View lilredweldingrod's profile


2495 posts in 2530 days

#3 posted 10-23-2010 08:18 PM

If the RAS is an old one go to There are all kinds of manuals and advice on reworking old machines.

Have your say...

You must be signed in to reply.

DISCLAIMER: Any posts on LJ are posted by individuals acting in their own right and do not necessarily reflect the views of LJ. LJ will not be held liable for the actions of any user.

Latest Projects | Latest Blog Entries | Latest Forum Topics