LumberJocks

new here, got a puzzle and need help

  • Advertise with us

« back to Scrollsawing forum

Forum topic by foxhunter posted 09-21-2015 10:38 PM 501 views 0 times favorited 2 replies Add to Favorites Watch
View foxhunter's profile

foxhunter

1 post in 439 days


09-21-2015 10:38 PM

Topic tags/keywords: question

i have a craftsman 113236110 scrollsawi just bought. here is the problem, is should take a 5” pinned blade. when the arm is all the way to the top to put tension on the blade there is a 1/4 to 1/3” of the blade still sticking out above where the pin should rest. may be showing my stupidity here.
measurment from bottom arm to top arm in the lower position is 4”. do i have a oddball saw or is something missing or broke.
thx
bob

-- bob in missouri


2 replies so far

View johnstoneb's profile

johnstoneb

2143 posts in 1633 days


#1 posted 09-21-2015 10:53 PM

View MrUnix's profile

MrUnix

4203 posts in 1659 days


#2 posted 09-21-2015 11:10 PM

According to the manual,= it uses 5” pined blades… so you got something wrong somewhere :)

Make sure the blade holders aren’t bent/damaged/upside down/etc… and that your tension mechanism is functioning properly… either one could cause your problems.

Cheers,
Brad

PS: Your blade holders look different than those shown in the manual – but it might just be the angle of your pictures making it hard to really tell.

-- Brad in FL - To be old and wise, you must first be young and stupid

Have your say...

You must be signed in to reply.

DISCLAIMER: Any posts on LJ are posted by individuals acting in their own right and do not necessarily reflect the views of LJ. LJ will not be held liable for the actions of any user.

Latest Projects | Latest Blog Entries | Latest Forum Topics

HomeRefurbers.com