LumberJocks

Band saw help topic

  • Advertise with us
Blog entry by sarge2 posted 12-10-2014 02:05 AM 965 reads 0 times favorited 4 comments Add to Favorites Watch

I have a Porter Cable 14 inch band saw. I am getting a loud clicking sound. I have checked everything and cannot find the problem. can anyone give me some guidance. I have a felling that it is the bearing in my bottom wheel.



4 comments so far

View TheFridge's profile

TheFridge

5765 posts in 951 days


#1 posted 12-10-2014 02:11 AM

Sounds like it.

-- Shooting down the walls of heartache. Bang bang. I am. The warrior.

View putty's profile

putty

1009 posts in 1071 days


#2 posted 12-10-2014 02:17 AM

could be a bad weld on the blade hitting the guides

-- Putty

View Pimzedd's profile

Pimzedd

562 posts in 3269 days


#3 posted 12-10-2014 02:34 AM

+! for bad weld on blade

-- Bill - Mesquite, TX --- "Everything with a power cord eventually winds up in the trash.” John Sarge , timber framer and blacksmith instructor at Tillers International school

View LyallAndSons's profile

LyallAndSons

66 posts in 2062 days


#4 posted 12-10-2014 04:42 AM

The P-C is a copy of sorts of the old Delta 14. When my blade is ready to go (weld about to snap) I get the same sound. Try a new blade before you did into it any deeper

-- Lyall & Sons Woodsmiths...Custom handcrafted woodwork since 1989

Have your say...

You must be signed in to post the comments.

DISCLAIMER: Any posts on LJ are posted by individuals acting in their own right and do not necessarily reflect the views of LJ. LJ will not be held liable for the actions of any user.

Latest Projects | Latest Blog Entries | Latest Forum Topics

HomeRefurbers.com