LumberJocks

All Replies on dewalt contractor 7779 radial arm saw

  • Advertise with us
View shoptech's profile

dewalt contractor 7779 radial arm saw

by shoptech
posted 09-30-2016 06:06 PM


3 replies so far

View gawthrrw's profile

gawthrrw

206 posts in 2351 days


#1 posted 09-30-2016 06:51 PM

I’m not sure if that motor is similar to the older ones but check your contact points in the motor. I have had that same issue with 3 different older Dewalts and took a piece of 400 grit sandpaper and pulled it through the contact points 1 or 2 times and they fired right up. Worth a try.

-- Rob, Dallas TX

View Fred Hargis's profile

Fred Hargis

4873 posts in 2397 days


#2 posted 09-30-2016 06:58 PM

Did you test for continuity from the plug to the box on top of the motor (with the switch on)? Rob’s suggestion about the points is good, if your saw has them (can’t find much on that model) I had to clean mine once.

-- Our village hasn't lost it's idiot, he was elected to congress.

View shoptech's profile

shoptech

2 posts in 508 days


#3 posted 09-30-2016 09:38 PM

Thanks, those are great suggestions. I’ll check it on Monday, and let you know how it goes!

Have a good weekend!

Have your say...

You must be signed in to reply.

DISCLAIMER: Any posts on LJ are posted by individuals acting in their own right and do not necessarily reflect the views of LJ. LJ will not be held liable for the actions of any user.

Latest Projects | Latest Blog Entries | Latest Forum Topics

HomeRefurbers.com