LumberJocks

Reply by bbc557ci

  • Advertise with us

Posted on Delta Unisaw Operating Noise

View bbc557ci's profile

bbc557ci

543 posts in 740 days


#1 posted 06-08-2013 04:46 PM

I bought a used Uni last Saturday from a guy who said the saw had not been used in about 4 years. like yours, weight of the motor had been on the belts. Mine would rumble for a few seconds after start up, and I was concerned about that. Rumble got much milder after running for a while. I took the blade off and started the saw while observing the belts, and they do not appear to be running/turning smoothly at all….they’re “jumpy”. As mentioned above, I’m pretty sure they’ve taken a set from sitting so long with the motor weight on them, and bet you’re in the same boat. I let mine run for a few minutes a couple of different times. Now the “rumble” is way less so I think the belts have re-shaped some. Regardless I plan to replace the belts with a matched set from Delta.

I get a minor noise/low boom sound on start up, and attribute that to the INSTANT power/rpm’s on start up. Hit the go button and it just lights up immediately. Would be nice if it had a “soft start” feature.

-- Bill, central NY...no where near the "big apple"


DISCLAIMER: Any posts on LJ are posted by individuals acting in their own right and do not necessarily reflect the views of LJ. LJ will not be held liable for the actions of any user.

Latest Projects | Latest Blog Entries | Latest Forum Topics

HomeRefurbers.com

Latest Projects | Latest Blog Entries | Latest Forum Topics

GardenTenders.com :: gardening showcase